Gastdocenten

Gastdocenten

Frances Aarts

Frances werkt ruim 30 jaar in haar praktijk Astroadvies te Gouda. Zij gebruikt verschillende methodes, zoals astrologie, tarot, energiewerk (o.a. reiki, fonoforese) en de psychologie van C.G Jung. Dat alles vanuit de basis van maatschappelijk werk waar zij ooit begonnen is. 

Het werken met de tarot is de eerste vorm waarbij zij kennismaakte met het werken met symbolen. Samen met de Jungiaans-psychologische invalshoek ervaart zij dit als een verdiepend middel om tot inzichten te komen. Als druïde is zij diep verbonden met de natuurlijke cycli en dit geeft een extra verdieping voor het werken met de elementen in de tarot.

Frances: ‘Ik vind het vooral belangrijk om er op een speelse manier mee om te gaan, heel concreet te kijken hoe je al die mooie inzichten kunt toepassen in je dagelijkse leven. Met je hoofd in de hemel, maar vooral met je voeten lekker stevig op de grond.’

Imke Gaiser Verhaeren

Het begon met eindelijk iets voor haarzelf mogen doen. Iets geïnspireerd door haar liefde voor illustraties, symboliek en verhalen. Tien jaar later is dat iets uitgegroeid tot een praktijk die is gericht op het inspireren van vrouwen met de tarot.

Imke Gaiser Verhaeren heeft tarot leren kennen en toepassen met het deck de Herstelde Orde via de opleidingen van Els Maasson. Toentertijd koos ze voor dit deck vanwege een zwak voor de uitzondering, het andere. Inmiddels is dit de haar go-to-kaartenset. Met veel enthousiasme doceert ze cursisten over tarot en specifiek de Herstelde Orde met de opleidingen die zij van Els heeft mogen overnemen en haar eigen cursussen. 

Imke ziet de tarot als een losbladig boek met oneindig veel inspirerende verhalen. Onder andere ook dat van jou en van haarzelf. 

Rosa Willemijn Vlogman

Rosa is schrijver en onderzoekt in haar werk patronen, cycli en dromen. Op dit moment doet ze dat via literatuur en tarot. Voor haar kan tarot een heleboel zijn: ‘een opening, een terechtwijzing, een richting, een grap, een antwoord, chaos, een spiegel, een gesprek. Maar tarot vormt zich naar jouw verwachtingen en vertelt je dus altijd wat je al weet en waar je nog een keer naar mag kijken.’ 

Ze combineert schrijven en tarot in haar schriftelijke tarotleggingen en zal zich in haar lessen vooral richten op het versterken van het vertrouwen in je eigen intuïtieve vermogens en zo je eigen autoriteit worden. 

Paola Cecco

Tijdens haar studie psychologie in Leiden leerde Paola bij een college klinische psychologie over archetypes, Jung en de Tarot. Sindsdien heeft zij zich hierin steeds verder verdiept. Paola heeft enorm veel kennis in huis en is nog lang niet uitgeleerd. Steeds weer slaat ze nieuwe, boeiende zijweggetjes in, waar ze enthousiast over vertelt aan haar cursisten.

Eén van die zijweggetjes is de le Petit Le Lenormand. ‘In eerste instantie haalde ik mijn neus een beetje op voor de – op het eerste oog simplistische – waarzegkaartjes. Maar toch fascineerden zij mij ook en werd ik (positief) verrast door de praktische inzichten die er stiekem toch uitkwamen. En voor ik het wist had ik er een verslaving bij…,’ aldus Paola.

Elisabeth Hamaekers

Elisabeth is een ervaren allrounder als het gaat om mediumschap, counseling, coaching en doceren. Al op jonge leeftijd kwam zij in aanraking met de tarotkaarten, waarna haar liefde voor de tarot, de natuur en de natuurreligies is gaan groeien.

Les krijgen van Elisabeth is een garantie voor een hoogwaardige en vooral toepasbare opleiding, maar ook met een knipoog naar de natuurreligies zoals wicca, hekserij en sjamanisme. Zij heeft oog voor haar studenten en ondersteunt hen om hun krachten te ontdekken en optimaal te benutten.