Online: Cursus Hofkaarten

De cursus is informatief en heel afwisselend. Je leert op verschillende manieren de betekenis van de hofkaarten te interpreteren. Christa is een prettige, rustige en vrolijke persoonlijkheid met veel verstand van zaken wat betreft de tarot.

Cursist over de cursus

De hofkaarten in de tarot kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn om te interpreteren: ze lijken zo veel op elkaar! De kaarten bevatten minder duidelijke symbolen dan de grote arcana, dus daar heb je ook al geen houvast aan. Dus waar gaan deze kaarten nou eigenlijk over? 

Deze cursus helpt je om de 16 hofkaarten beter te begrijpen en geeft je handvatten om ze tijdens een legging preciezer te duiden. Ook leer je hoe deze kaarten als zet van 16, dus los van de andere, waardevolle inzichten kunnen geven.

In deze online cursusreeks van vier avonden gaan we met de hofkaarten aan de slag. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • geschiedenis van de hofkaarten
  • kernbetekenissen van de pages, ridders, koninginnen en koningen
  • de hofhouding per kleur (pentakels, bekers, staven, zwaarden)
  • duiden van de hofkaarten in een legging met alle kaarten
  • legpatronen met de hofkaarten in de hoofdrol
  • hofkaarten en persoonlijkheden: welke hofkaart ben jij?

Een leuke en leerzame cursus. Ik heb geleerd om op een andere manier naar de kaarten te kijken, en kaarten te combineren. Christa geeft veel informatie en is creatief in het samenstellen van lessen.

Cursist over de cursus

Deze cursus is voor iedereen die zich aan het verdiepen is in de Rider Waite Smith Tarot. Twijfel je of deze cursus geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact op.

Je hebt een eigen set kaarten nodig om deze lessen te kunnen volgen.

Wanneerdinsdagavond 19.30-21.30: 7, 14, 21 en 28 juni 2022
LocatieBij jou thuis! (Zoom)
Kosten€84
DocentChrista

Meld je aan via info@academievoortarot.nl

Ik heb geleerd om anders naar de kaarten te kijken. Christa is jong, spontaan, enthousiast en eerlijk als ze iets niet weet. Iedere les was weer anders, heel leuk!

Cursist over de cursus