Docenten

Christa Bouwmans

Christa is een bevlogen docent die ruim acht jaar geleden gefascineerd raakte door de tarot. Haar passie voor de kaarten is een knetterende vonk waarmee zij anderen weet aan te steken. Christa benadert de kaarten zowel intellectueel als intuïtief en haar lessen zijn dan ook een mix van gedegen kennisoverdracht en spelenderwijs ontdekken. 

Als eigenaar van de Academie voor Tarot heeft zij een missie: ‘Ik wil de tarot toegankelijk maken voor iedereen met interesse in zelfontwikkeling en coaching. Dit intrigerende systeem van 78 afbeeldingen is een eindeloos veelzijdige inspiratiebron die het echt waard is om verder ontdekt te worden.’

Christa neemt je graag op een nuchtere manier mee in de wondere wereld van de tarot.

Paola Cecco

Tijdens haar studie psychologie in Leiden leerde Paola bij een college klinische psychologie over archetypes, Jung en de Tarot. Sindsdien heeft zij zich hierin steeds verder verdiept. Paola heeft enorm veel kennis in huis en is nog lang niet uitgeleerd. Steeds weer slaat ze nieuwe, boeiende zijweggetjes in, waar ze enthousiast over vertelt aan haar cursisten.

Eén van die zijweggetjes is de le Petit Le Lenormand. ‘In eerste instantie haalde ik mijn neus een beetje op voor de – op het eerste oog simplistische – waarzegkaartjes. Maar toch fascineerden zij mij ook en werd ik (positief) verrast door de praktische inzichten die er stiekem toch uitkwamen. En voor ik het wist had ik er een verslaving bij…,’ aldus Paola.

Elisabeth Hamaekers

Elisabeth is een ervaren allrounder als het gaat om mediumschap, counseling, coaching en doceren. Al op jonge leeftijd kwam zij in aanraking met de tarotkaarten, waarna haar liefde voor de tarot, de natuur en de natuurreligies is gaan groeien.

Les krijgen van Elisabeth is een garantie voor een hoogwaardige en vooral toepasbare opleiding, maar ook met een knipoog naar de natuurreligies zoals wicca, hekserij en sjamanisme. Zij heeft oog voor haar studenten en ondersteunt hen om hun krachten te ontdekken en optimaal te benutten.

Roos Vlogman

Roos is schrijver en onderzoekt in haar werk patronen, cycli en dromen. Op dit moment doet ze dat via literatuur en tarot. Voor haar kan tarot een heleboel zijn: ‘een opening, een terechtwijzing, een richting, een grap, een antwoord, chaos, een spiegel, een gesprek. Maar tarot vormt zich naar jouw verwachtingen en vertelt je dus altijd wat je al weet en waar je nog een keer naar mag kijken.’ 

Ze combineert schrijven en tarot in haar schriftelijke tarotleggingen en zal zich in haar lessen vooral richten op het versterken van het vertrouwen in je eigen intuïtieve vermogens en zo je eigen autoriteit worden. 

Yvonne Schrijver

Yvonne is van huis uit dansdocente en die ervaring zet zij om in doe-workshops rondom de tarot. Yvonne: ‘Mijn persoonlijke mening is dat je tarot moet doorleven. Tarot is voor mij zoveel meer dan een plaatje met een cijfer erop. Het klinkt misschien cliché, maar de quote: “Een beeld zegt zoveel meer dan 1000 woorden” ervaar ik dagelijks als ik met mijn kaarten bezig ben.’

In haar lessen benadert Yvonne de tarot intuïtief én met beide benen op de grond. ‘Mijn ervaring is dat tarot je bewuster en krachtiger maakt, je leert vertrouwen op je eigen-wijsheid en zo een grote meerwaarde kan worden in je eigen leven en in dat van anderen.’