Runen en Tarot

Deze cursus kan ivm persoonlijke omstandigheden van de docent helaas op dit moment niet doorgaan.

Runen zijn een oud Noors klankenalfabet waarbij de lettertekens een eigen naam en een eigen betekenis hebben. Het is het oudst bekende schrift dat gebruikt werd door de Germaanse volkeren van Noord- Europa, Groot Brittannië, Scandinavië en IJsland. Men weet dat ze al vanaf de 2e eeuw werden gebruikt. De letters zijn recht en hoekig, waardoor ze makkelijk in hout of steen gegrift konden worden. 

Wij gaan werken met het oude Futhark, wat bestaat uit 24 lettertekens. 
Alle lettertekens worden ook gebruikt bij magisch werk, omdat er ook een magische en spirituele betekenis aan de letters gegeven wordt. 

Tijdens de vijfdaagse cursus Tarot & Runen gaan we werken met de basisbetekenis van deze runen. Uiteraard kijken we naar de overeenkomsten tussen de runen en de grote arcana kaarten van het Rider Waite Smith deck, maar ook de verschillen en de verschillende manier van werken komen aan bod.

Je gaat je eigen runenset maken en we gaan vooral veel oefenen met de losse runen, maar ook runen en de tarot samen inzetten. Wat is het verschil tussen een Keltisch kruis met de runen of een Keltisch kruis met de tarotkaarten? Je gaat het allemaal leren in deze leuke vijfdaagse cursus.

Doordat we met twee docenten werken, komt iedereen aan bod en is er lekker veel ruimte om de diepte in te gaan.