Interesse in deze opleiding?
Neem gerust contact op via info@academievoortarot.nl.

Wil jij professioneel werken met de tarot? Droom je ervan consulten te geven aan anderen, tarotparty’s te organiseren of tarot in te zetten bij coachingstrajecten? Lees dan snel verder over de opleiding tot Tarot Coach.

Tijdens de beroepsopleiding Tarot Coach leer je in 1,5 jaar professioneel te werken met de tarot als inzicht-instrument. Je leert alles over de 22 grote en 56 kleine arcanakaarten, waarbij symboliek en numerologie een belangrijke plek innemen. Je leert verbanden te leggen tussen de kaarten en oefent met verschillende legpatronen. Daarnaast leer je hoe je de kaarten kunt duiden voor anderen: communicatie, projectie en gesprekstechniek zijn daarbij belangrijke onderdelen in deze opleiding.

De opleiding bestaat uit twee fases. In de eerste fase leg jij een stevige basis met betrekking tot kaartkennis en consultvaardigheden. De tweede fase staat in het teken van verbreding en verdieping. Je voert een eigen onderzoek uit en gaat zelfstandig consulten geven, waar je verslagen van schrijft. Hierin word je natuurlijk begeleid. Je rondt de opleiding af met een presentatie van je onderzoek en een praktijkexamen (consult voor een onbekende).

Als je eigen onderzoek, consultverslagen en praktijkexamen met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je het diploma Tarot Coach.

Hier werk je naartoe!

Een Tarot Coach:

 • kent van alle 78 kaarten van het Rider Waite Smith systeem de basisbetekenissen en de dieperliggende betekenissen en weet van elke kaart wat de belangrijkste symbolen betekenen.
 • zet zowel theoretische kennis als intuïtie in bij het duiden van de kaarten en weet het verschil tussen die twee te benoemen.
 • heeft kennis van de geschiedenis van de tarot.
 • is in staat om iemand 1 op 1 te begeleiden door middel van een tarotconsult. 
 • legt tijdens een consult verbanden tussen de kaarten.
 • koppelt de kaartbetekenissen aan de situatie die de vraagsteller inbrengt.
 • hanteert verschillende gesprekstechnieken.
 • helpt de vraagsteller om tot diepere inzichten te komen.
 • helpt de vraagsteller om situaties te verhelderen.
 • helpt de vraagsteller om concrete stappen te formuleren om doelen te verwezenlijken.
 • helpt de vraagsteller om vanuit diens eigen innerlijke weten tot beslissingen te komen.
 • maakt helder onderscheid tussen kaarten duiden en persoonlijk advies geven.
 • is zich bewust van de grenzen van de tarot.

Belangrijk! Een Tarot Coach

 • doet geen toekomstvoorspellingen.
 • leest geen gedachten.
 • kijkt niet naar de intenties/wensen/bedoelingen/gedachten van mensen die zelf niet aanwezig zijn bij het consult.
 • maakt geen beslissingen voor de vraagsteller.
 • is géén medium (tenzij hiervoor een aparte opleiding gevolgd is en de tarot coach deze elders opgedane vaardigheden integreert met de tarotpraktijk).
 • geeft geen medisch advies.

Fase 1

Deze fase bestaat uit 12 online lesmodules. Er zijn uitlegfilmpjes, audio’s, teksten en opdrachten. Je werkt de theorie en de opdrachten zelfstandig door, en oefent daarnaast online én offline met het leggen van kaarten. Hiervoor worden 6 online oefenavonden georganiseerd en 3 ‘offline’ praktijkdagen in Gouda. Daarnaast kun je met medestudenten samenwerken via een Facebookgroep en zijn er 6 online Q&A-avonden waarbij je vragen kunt stellen aan de docent over de lesstof. Je levert opdrachten in en krijgt daarop feedback per e-mail.

Fase 2

In fase 2 ga jij je eigen onderzoek uitvoeren. Je kiest een ander tarotdeck dan de Rider Waite Smith en gaat dit deck vergelijken met de RWS. Ook wordt het nu tijd om praktijkervaring op te doen: je gaat zelfstandig consulten geven aan bekenden en onbekenden en schrijft hier verslagen over. In fase 2 zijn er 3 praktijkdagen in Gouda, 2 online oefenavonden, 3 online bijeenkomsten voor onderzoeksbegeleiding en een examendag. Ook krijg je feedback per e-mail.

Goed om te weten

De opleiding tot Tarot Coach is gericht op hbo werk- en denkniveau. In de eerste module komen de basisbetekenissen van alle kaarten aan bod, maar het uitgangspunt voor de rest van de opleiding is dat je deze al grotendeels kent (door basiscursus en/of zelfstudie). Leertempo is per persoon verschillend, maar er wordt uitgegaan van een tijdsinvestering van ongeveer 3 klokuren per week in fase 1 (inclusief live online avonden).

Twijfel je of de opleiding bij je past? Neem gerust contact op!

Praktische informatie

KostenFASE 1 €1400 (betalen in termijnen? €1475)
FASE 2 €725
beide fases in 1x betalen: €2075
Datade volgende masteropleiding start in september 2022;
online bijeenkomsten zijn op dinsdagavonden;
praktijkdagen zijn op zaterdagen
Locatieonline via Zoom en praktijkdagen in Gouda
DocentChrista

Inschrijven of meer informatie?
Neem contact op via info@academievoortarot.nl.