Tarot Master Opleiding

Tijdens de tweejarige beroepsopleiding Tarot Master leer je professioneel te werken met de Tarot als inzicht-instrument. In de praktijk betekent dit dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet, professioneel kunt inzetten tijdens het consulteren. Bij de Academie voor Tarot werken wij volgens de traditionele leer van de kaarten, maar we hebben ook oog voor de eigenheid en talenten van onze cursisten. We denken graag mee en geven zo nodig een steuntje in de rug.

Deze beroepsopleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging Tarot Masters.

Eerste jaar

In het eerste jaar leer je alles over de 22 Grote en 56 Kleine Arcanakaarten van de Rider Waite Smith (RWS) Tarot. We schenken aandacht aan de geschiedenis, symboliek en numerologie. Het leggen van verbanden tussen de kaarten komt ook aan de orde en we oefenen veel met verschillende legpatronen.

Communicatie, projectie en gesprekstechniek zijn belangrijke onderdelen in deze opleiding.

Afhankelijk van hoe je de lessen doorloopt, kun je doorstromen naar het tweede jaar.

Tweede jaar

Het tweede jaar van de opleiding staat in het teken van verbreding én verdieping. Je volgt minstens één lesmodule over een andere kaartenset dan de RWS, bijvoorbeeld de Thoth Tarot van Aleister Crowley, de Marseille Tarot of Le Petit Lenormand.

Je leert consultverslagen te schrijven en vergroot je vaardigheden in het leggen van onderlinge verbanden in verschillende legpatronen. In het tweede jaar besteden we aandacht aan projectie, gesprekstechnieken, en rollenspellen. Dit is een verplicht onderdeel voor alle tweedejaars. Daarnaast schrijf je een scriptie over een zelfgekozen onderwerp, waarin je natuurlijk begeleid wordt.

Je rondt de opleiding, aan het eind van het tweede jaar, af met een scriptie en legt theorie- en praktijkexamen af. Als je scriptie en beide examens met een voldoende worden beoordeeld ontvang je het diploma Tarot Master.

Ethiek
Omdat de beroepsopleiding je op professioneel niveau leert werken met de tarotkaarten, zijn ethiek en de Beroepscode belangrijke onderdelen van het tweede studiejaar.

Praktische informatie
eerste jaar

Aantal lessen15 lesdagen
Kosten€1400 (betalen in termijnen is mogelijk)
Datade volgende masteropleiding start in september 2022, data worden later bekendgemaakt
LocatieGouda
DocentChrista

Inschrijven of meer informatie?
Neem contact op via info@academievoortarot.nl.