Tarot met Waarheid en Intuïtie

In deze cursus leer je werken met de Tarot in de Herstelde Orde. De Herstelde Orde biedt je een andere set tarotkaarten:

 • Allereerst zijn er twee Grote Arcana kaarten toegevoegd: Waarheid en Intuïtie. Door deze toevoeging is er een duidelijke weergave van de dualiteit van de mens en zijn leven ontstaan. De Yin en Yang, Animus en Anima, Binnen en Buiten.
 • Dit deck houdt een andere volgorde in de Grote Arcana aan, die op een prachtige wijze de levensloop van de mens en diens persoonlijke ontwikkeling weerspiegelt.
 • In dit deck wordt expliciet de Koninklijke Arcana (hofkaarten) als apart boek gezien dat samenwerkt met de twee andere boeken Grote en Kleine Arcana.
 • De toevoeging van de twee Grote Arcana en het uitgangspunt van drie boeken in het deck hebben geleid tot kwartetten waar in Grote, Kleine en Koninklijke Arcana vanuit eigen standpunt samenwerken op één thema.
 • Bij dit deck wordt tevens aandacht gevraagd voor de 81ste kaart, de achterkant van alle tarot, het dragende principe.

Onno en Rob Docters van Leeuwen hebben met dit deck getracht een zo authentiek mogelijk deck te creëren. Of dit werkelijk zo is, valt niet te bewijzen, zeggen zij ook zelf. Immers lang niet alle geschiedenis van de tarot is bekend of beschreven. Wel stellen zij in hun begeleidende boek: “De grootste kracht van de Tarot in de Herstelde Orde ligt echter op het pragmatische vlak. In onze twintigjarige praktijk is gebleken dat de Herstelde Tarot, als gevolg van de completerering en ordening van de vierentwintig Grote Arcana en de hieruit voortvloeiende hermetische structuur van alle arcana, als filosofisch instrument en als orakel eenvoudigweg beter werkt.

Na tien jaar ervaring met dit deck en tussendoor meerdere andere kaarten te hebben toegepast, sluit docent Imke zich geheel aan bij bovenstaande.

Door de Tarot in de Herstelde Orde te leren kennen, ontdek je geheel nieuwe inzichten over de tarot en hoe de kaarten het leven weerspiegelen én daardoor geheel nieuwe inzichten over jezelf. In deze module leer je:

 1. de geschiedenis en achtergrond van de Tarot in de Herstelde Orde.
 2. de Grote Arcana en het effect van de toevoeging van Waarheid en Intuïtie.
 3. de verhalen van de Kleine Arcana in relatie tot de seizoenen en de levensfasen.
 4. de verhalen van de Koninklijke Arcana en de kwartetten.
 5. het toepassen van de Tarot in de Herstelde Orde met het legpatroon de spiegel.

Praktische informatie

Aantal lessen5 lesdagen, 10.00-15.30
Kosten€420
Datazondagen in 2022:
23 okt, 6 nov, 20 nov, 4 dec, 18 dec
LocatieHilversum
DocentImke Gaiser Verhaeren

Aanmelden via info@academievoortarot.nl

LET OP: De originele kaarten Tarot in de Herstelde Orde zijn helaas niet meer nieuw verkrijgbaar. Ben je nog niet in het bezit van deze kaartenset, dan kun je een van de onderstaande decks gebruiken ter vervanging. De kaarten zitten niet inbegrepen bij de cursus.

 • Tarotdeck “De Nieuwe Ordening” van Peter Samwell
 • Rider Waite Smith kaarten, met de twee extra kaarten die zich altijd in het doosje bevinden bij nieuwe aanschaf
 • De RWS-uitgave getiteld “Waite Smith Centennial” (deze set bevat twee extra afbeeldingen)