Voyager Tarot Cursus

James Wanless, een Amerikaanse tarotist die vooral in het zakelijk leven werkt met diverse orakelmethodes, merkte dat de traditionele kaarten vaak weerstand opriepen. Hij ontwikkelde de modern vormgegeven Voyager Tarot, kaarten  met een collage van uiterst moderne en zeer oude symbolen, die hij “a holistic and multicultural roadmap of life” noemt.

De kaarten zijn goed te gebruiken als traditionele tarotkaarten, maar hebben een net iets andere indeling. Door de bijzondere vormgeving kun je de kaarten ook gebruiken als inspiratiekaarten, imaginatie-materiaal, en voor vele andere toepassingen.

Het werken met de symboliek zoals door Wanless vormgegeven, geeft een brede en voor de huidige tijd goed toepasbare methode om te werken met orakelkaarten. De combinatie van moderne verwijzingen en wijsheid van oude universele kennis maakt de Voyager tot een waardevolle toevoeging aan het werken met de tarot als methode.

Werken met een andere tarotset dan de bekende Rider-Waite-Smith vergt een omschakeling in hoe je naar afbeeldingen en symbolen kijkt. Dat ga je leren in deze cursus. In vijf lesdagen raak je vertrouwd met de beelden van de Voyager Tarot. Je leert over hun symboliek en over de indeling van de kaarten, waarbij een aantal van de grote arcana kaarten een andere benaming gekregen heeft. Ook de invulling van de hofkaarten is anders dan je gewend bent. Aan het einde van deze cursus heb je diverse handvatten gekregen om met de Voyager Tarot te werken.

Let op: bij deze cursus kun je de Voyager Tarot lenen van de docent. Raak je verknocht aan de kaarten? Dan kun je ze zelf aanschaffen.

Aantal lessen5 lesdagen, 10.00-15.00
Kosten€420
Datazondagen in 2022: 
16 okt, 30 okt, 13 nov, 27 nov, 11 dec
LocatieGouda
DocentFrances