Gastdocenten

De Academie voor Tarot maakt gebruik van diverse Gastdocenten. Door middel van hun expertise maken zij onze lessen extra uniek. 

Wij stellen ze even aan je voor.

Mieke Kuiper

Mijn naam is Mieke Kuiper, ik ben eigenaar en Art Clay instructeur bij de Zilverloods in Radio Kootwijk.
Ik ontwerp en maak zilveren sieraden, maar ik geef ook les in het maken van sieraden, denk hierbij aan ringen, hangers voor kettingen en mooie armbanden.
Inmiddels heb ik ook een hele lijn opgezet met herinnering-sieraden, hierin wordt de as van een overleden dierbare verwerkt, waardoor de sieraden een extra bijzondere betekenis krijgen.

Buiten dit alles geef ik ook les in het maken van een eigen amulet voor de Academie voor Tarot. Deze les is een onderdeel van The Green Witch opleiding, hierin zal ik je begeleiden en helpen om je eigen energie en intentie mee te geven aan je sieraad. Je maakt het dus echt zelf!

Elisabeth Hamaekers en ik werken al langere tijd samen, we geven samen de workshop ziel-sieraad maken. Mijn affiniteit met de Tarot is versterkt door de opleiding die ik heb gevolgd bij Elisabeth en zo is er een prachtige nieuwe les ontstaan die helemaal aansluit bij de materie van The Green Witch Tarot.

Academie voor Tarot - Mieke Kuiper
Academievoortarot.nl - Rob Schlör

Rob Schlör

Ik ben Rob Schlör en ben na ruim 25 werkzaam te zijn geweest in het HR werk overgestapt naar de rol van Loopbaan Coach en Adviseur.
Al werkend kwam ik tot de ontdekking dat ik graag meer diepgang wilde in mijn werk. Als gevolg hiervan ben ik de opleiding gaan volgen tot Multi Disciplinaire Coach & Therapeut.

Eén van de veel gebruikte technieken is Systemisch werk waar Familie-opstellingen deel vanuit maken. Met enige regelmaat geef ik workshops op dit gebied waarbij ik diverse werk vormen gebruik.
Maar wat is een familieopstelling?
Een familieopstelling is een werkvorm waarin beperkende of belastende patronen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Deze vaak onbewuste patronen kunnen ontstaan vanuit de loop van de familie geschiedenis waarmee je belast bent, maar ook vanuit je opvoeding en/of grotere of kleinere trauma’s, die gedurende je leven zijn ontstaan.
Je wordt onbewust beïnvloed door deze patronen. Hier kun je dus last van hebben.
Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in (onverklaarbare) angsten, bepaald gedrag, stappen in je leven niet kunnen zetten, of je hebt het gevoel dat jouw ontwikkeling stagneert, steeds terukerende thema’s in jouw leven, enz.
Doordat middels een familieopstelling belastende patronen zichtbaar gemaakt worden, kunnen er interventies gedaan worden, waardoor je jezelf van deze patronen los kunt maken.
Hiervoor bestaan diverse werkvormen. In de workshop Tarot & Familieopstelling is de Tarot de werkvorm om dit te bereiken.
Nieuwsgierig geworden? Ik hoop je te zien bij deze workshop.

George Mensink

Een van onze gastdocenten is George, een veelzijdig persoon met een leuke en vaak unieke kijk op de Tarot en het werken met de kaarten. De Academie voor Tarot vindt het belangrijk om haar studenten zo veelzijdig mogelijk te onderwijzen, daarom zijn we dan ook erg blij met George als gastdocent.
Hij begeleidt tevens de nascholing voor de leden van de beroepsvereniging Tarotmasters.*

In 1993 kreeg George zijn eerste Tarot deck van een gastdocent tijdens zijn opleiding tot verpleegkundige, sindsdien is hij in de ban van deze magische kaarten. Via zelfstudie en  een cursus tarot heeft hij in 2012 zijn opleiding afgerond tot Tarot Mediator, met als scriptie onderwerp: Dromen en Tarot.
De Tarot is voor George een bron voor inspiratie, evaluatie, filosofie, een boek van wijsheid in plaatjes en een middel om inzicht te krijgen in het proces van zelfrealisatie. Hij gebruikt de Tarot het liefst als een systematisch instrument.

George is naast Tarot Mediator een Peter Hess Klank Praktioner. Hij houdt zich bezig met dromen, geeft en organiseert Sjamanistische DrumCirkels en TranceReizen. Hij is zeer geïnteresseerd in Huis Tuin en Keuken magie en leest graag over Caraïbische, Oosterse en Germaanse religies. Met zijn partner runt hij het KlankDuo YslashY en de Kornse Tempel te Rotterdam.

Je kan George altijd benaderen voor een consult. Kijk daarvoor even op zijn website of één van zijn facebookpagina’s.
Door zijn veelzijdigheid en zijn unieke benadering kun je een bijzonder en waardevol consult ontvangen. Zeker de moeite waard.

AcademievoorTarot.nl George Mensink

Gert Terink

Mijn naam is Gert Terink, 58 jaar en ik ben eigenaar van Holistische Praktijk Uranos gevestigd in Hoofddorp.
Spiritualiteit, de mens en het menselijk lichaam, maar ook de psyche van de mens heeft me altijd zeer geïnteresseerd. Om inzicht te krijgen in de werking van het menselijk lichaam heb ik 6 jaar Natuurgeneeskunde gestudeerd in Hilversum. Dit heeft me veel gebracht en ik wilde nog meer.

Een 6 jarige studie Ayurvedische Handlijnkunde, aan de Academie Antropodynamica in Bussum, volgde.
Daarnaast heb ik behoorlijk wat kennis over astrologie en de invloed van de planeten, wat me veel inzichten en duidelijkheid heeft gegeven.
Het is zo mooi hoe alles ook weer samen komt binnen de Tarot.

Elk functioneel lichaamsdeel heeft een relatie met karakter en/of invloeden van binnen- of buitenaf. Misselijkheid voor een examen, of hoofdpijn door stress op het werk, zijn hier voorbeelden van.
Het eigen lichaam is de beste arts voor de mens om het herstelproces in gang te zetten.
Dit houd niet in dat ik de reguliere geneeskunst afwijs, nee integendeel, ik denk dat we meer complementair moeten gaan denken en handelen.
Ook voor de psychische onbalans van de geest is het van belang dat de oorzaak en gevolg gevonden dienen te worden.

In mijn praktijk maak ik vaak gebruik van het hogere zelf om dit proces van zelfherstel in gang te zetten. Dit in combinatie met mijn kennis op het gebied van natuurgeneeswijze, de blauwdruk van je hand en mijn kennis van de Tarot kaarten, zorgt er voor dat elk consult bij mij uniek, maar vooral holistisch is.

Bij de Academie voor Tarot geef ik een workshop in handlijnkunde, zodat je nog een extra tool hebt om te gebruiken bij het lezen van je kaarten en het begrijpen van je cliënten.
Ik geef deze les aan de tweede jaarstudenten die de beroepsopleiding tot Tarot Master volgen, maar ook bij de Green Witch Tarot geef ik een hele dag les in handlijnkunde, maar dan weer met een andere insteek, omdat daar ook gewerkt wordt met kruiden, stenen en rituelen.
Beide workshops zijn geweldig om te geven en voor jullie als studenten is dit een bijzondere aanvulling.

Uiteraard kan je mij ook benaderen voor een consult.
Stuur hiervoor een mail naar de Academie voor Tarot zodat ik contact met je op kan nemen.