Welkom allemaal

Mijn naam is Paola Cecco, samen met Elisabeth Hamaekers ben ik één van de stuwende krachten achter de Academie voor Tarot en mag ik mijn passie voor de Tarot met jullie delen.
Ik heb de Academie voor Tarot – Den haag onder mijn hoede. N
aast de basiscursus en de beroepsopleiding tot Tarot Master, kun je bij mij ook terecht voor de Le Petit le Lenormand cursus. 

Tijdens mijn studie psychologie in Leiden leerde ik tijdens een college klinische psychologie over archetypes, Jung en de Tarot.
Ik was gelijk gefascineerd en besloot destijds dat ik meer wilde weten. Het duurde echter nog wel een aantal jaar voordat ik echt actief aan de slag ging met het bestuderen van de Tarot en alle aanverwante zaken. En dit zijn er veel, want de Tarot is zo rijk aan symboliek dat je het niet in één leven onder de knie zou kunnen krijgen.

Ik vind het vooral leuk om overal diep in te duiken en de zijweggetjes in te gaan.
Zodoende kwam ik terecht bij de le Petit Le Lenormand kaarten. In eerste instantie haalde ik mijn neus een beetje op voor de – op het eerste oog simplistische – waarzegkaartjes. Maar toch fascineerde zij mij ook en werd ik (positief) verrast door de praktische inzichten die er stiekem toch uitkwamen. En voor ik het wist had ik er een verslaving bij…..

Lenormand kaarten zijn veel minder complex dan Tarot kaarten. Ze zijn meer kort door de bocht, meer  ‘in your face’. Kort en krachtig. Brutaal en grappig. Je hebt gevoel voor humor en een dikke huid nodig als je ermee gaat werken, maar dan kun je er ook heel veel plezier mee hebben.
Ik zie de Lenormand als De ‘Temptation Island’ van de Tarotkaarten. Een guilty pleasure om af en toe heerlijk aan toe te geven.