Dag van de Tarot

zaterdag 3 juni 2023, 10.00-17.00

Lekker een dag met de tarotkaarten bezig zijn? Andere tarotliefhebbers ontmoeten? Leren van ervaren tarotisten tijdens inspirerende workshops?

Dit tarot-evenement bestaat uit allerlei workshops én is het perfecte moment om samen met andere tarotliefhebbers te praten en te delen. Samen de kaarten leggen en bij elkaar zien hoe een ander de tarot gebruikt. Een dag vol verbinding en inspiratie!

Het thema is dit jaar: Tarot Leeft!

JE KRIJGT DEZE DAG:

      • vier inspirerende workshops van ervaren tarotisten
      • een heerlijke lunch én afsluitende borrel
      • genoeg tijd om met anderen te kletsen over tarot
      • én een Tarot Goodiebag!

De workshops

Workshop 1: Alles wat groeit, bloeit en stoeit in de tarot
door Barbara

Niet alleen de mensen in de tarot mogen in de schijnwerpers, maar ook de bomen, de planten, en de dieren! Er is veel meer te zien in een tarotkaart dan dat we denken, en alles dat leeft speelt een prachtige rol in de betekenis van de kaarten. We laten de biologie los op de tarot voor een frisse kijk op de kaarten, en leer tijdens deze workshop je verhaal over een kaart uitbreiden met de symboliek van alles dat leeft.

Over Barbara
Barbara is het gezicht achter Lucet in Aurora Tarot en medeorganisator van de Dag van de Tarot. Naast dat ze zichzelf de tarotnerd van Nederland noemt, is ze ook actief als biologiejuf, heks en luie-stoel-occultist. Voor haar is de tarot het boek van ons leven, de spotlight op wat belangrijk is en de keiharde spiegel die we af en toe nodig hebben.

 

Workshop 2: Wie denk je dat je bent!
door Imke

Wie ben jij? Ben je wie je zou willen zijn? En hoe ver of juist dichtbij staan deze twee beelden van elkaar af? In de workshop ‘Wie denk je dat je bent!’ gaan we dit met de Koninklijke Arcana onderzoeken.

Wie weet wat je allemaal gaat leren over jezelf…

Over Imke
IMYY Tarot is de Tarotpraktijk van Imke Gaiser Verhaeren. Imke combineert tarot graag met haar liefde voor verhalen en hoopt in de nabije toekomst een eigen sprookjesboek uit te brengen! Als Tarot Coach is ze vooral gericht op Tarot als gids in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Workshop 3: Kruip in de huid van…
door Christa

De Keizerin schrijdt gracieus voort en knikt je vriendelijk toe. De Dwaas huppelt zorgeloos in het rond. De Gehangene zwabbert wat onwennig, moet zijn voeten opnieuw leren kennen.

In deze workshop komen de archetypes van de tarot letterlijk tot leven. Je kruipt in de huid van deze figuren. We brengen ze in beweging en geven ze een stem. Hoe lopen ze? Hoe praten ze? Wat doen ze en wat zeggen ze? We gaan op een laagdrempelige manier spelen en ontdekken!

Over Christa
Christa is medeorganisator van de Dag van de Tarot en de eigenaar van de Academie voor Tarot: dé plek voor nuchtere mensen die tarot willen inzetten om zichzelf te leren kennen, eigen keuzes te maken en te reflecteren op het leven. Daarnaast is Christa gek op theater, gezelschapsspelletjes en dansen alsof er niemand kijkt.

 

Workshop 4: De Seizoenen van je leven
door Desirée

De natuurlijke ritmes van ons bestaan zie we niet alleen terug in de wereld om ons heen, maar ook in onszelf. Wanneer je je bewust verbindt met deze ritmes zie je over een verloop van tijd terugkerende patronen in je leven. Deze ritmes zie je door je gehele leven, maar ook in kortere periodes van een jaar, een seizoen of 24 uur!

In deze workshop gaan we de wijsheid van deze ritmes en seizoenen onderzoeken en persoonlijk maken aan de hand van een speciaal ontwikkelde tarot spread.

Over Desirée
Desirée is de vrouw achter The Sages Cup. “Met de tarot maak ik het onbewuste bewust en ik geloof dat alle magie begint bij het verlangen om jezelf te leren kennen. Ik zet de tarot in voor persoonlijke ontwikkeling en leer anderen op die manier de tarot te lezen voor zichzelf.” Desirée houdt van creëren met haar handen, stickers en wandelen tijdens guur weer.

 

 

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 3 juni, 10.00-16.00
Waar: Eigenwij, Voorweg 112 te Zoetermeer
(makkelijk te bereiken met de auto en openbaar vervoer)
Ticket: €97 (inclusief eten en drinken)

De organisatie

De Dag van de Tarot wordt georganiseerd door Christa van de Academie voor Tarot en Barbara van Lucet in Aurora Tarot. Wij ontmoetten elkaar op de Tarot Conference in Londen, waar we de enige Nederlanders waren, en zo ontstond het idee om zoiets ook in Nederland te organiseren. Imke (Imyy Tarot) heeft de Dag van de Tarot al een aantal jaren georganiseerd, maar zij wilde het stokje graag aan ons overdragen. Wij willen dat er meer tarotliefde ontstaat en dat we samen laten zien aan Nederland dat de tarot een prachtige manier is om jezelf (en anderen) te onderzoeken.