Nederlandse Tarot Conferentie

zaterdag 1 juni 2024, 10.00-17.00

Locatie: Het Huis van de Passer in Leiden

Wat is het?

De Tarot Conferentie is een evenement voor de echte tarotliefhebber. Een dag gevuld met workshops vol inspiratie om lekker met tarot aan de slag te gaan. Samen de kaarten leggen en bij elkaar zien hoe een ander de tarot gebruikt. Andere tarotmensen ontmoeten en allemaal toffe dingen leren!

Je krijgt deze dag:

    • vier inspirerende tarotworkshops van ervaren tarotisten
    • een heerlijke lunch én afsluitende borrel
    • genoeg tijd om met anderen te kletsen over tarot

Het thema van dit jaar is De Magiër.

LET OP: de kaartverkoop is gesloten. Wil jij er toch last minute bij zijn? Stuur een mailtje aan info@academievoortarot.nl  en dan heb je kans dat er nog iets mogelijk is.

Het programma

OCHTEND

Workshop 1. De Tetragrammaton kaartlegging: een sleutel tot dieper inzicht

Door Annick van Damme

Duik diep in de kern van je persoonlijke energie met de Tetragrammaton kaartlegging. Deze bijzondere kaartlegging opent de deuren naar de verborgen energieën van vuur, water, lucht en aarde in jezelf. De vier elementen, fundamenteel voor de structuur van de tarot, zijn tevens de krachten waarmee de Magiër zijn intenties manifesteert in de wereld. Tijdens deze workshop leer je over de kabbalistische elementenleer én ga je actief aan de slag met zelfreflectie via deze kaartlegging. Laat je leiden door de wijsheid van de tarot en de kracht van de elementen op je pad van spirituele ontwikkeling.

Annick Van Damme heeft een passie voor westerse esoterie en jarenlange ervaring in het werken met tarot. Zij maakt complexe esoterische ideeën toegankelijk en combineert de wijsheid van de tarot met praktische tips. Haar workshops zijn daardoor niet alleen leerrijk, maar ook transformerend, ontworpen om deelnemers te helpen hun innerlijke wijsheid te ontsluiten en een diepere verbinding met zichzelf te vinden. Annick Van Damme is auteur van Tarot voor jezelf, uitgeverij AnkhHermes, 2023.

Workshop 2. Kabbalah & Tarot

Door Mike Bais

In deze workshop leer je over de Boom des Levens en de mogelijke esoterische interpretaties met betrekking tot de Tarot (Rider-Waite). Veel mensen zijn bekend met de invulling die ooit gegeven is vanuit de westerse esoterische traditie en met name vanuit de Golden Dawn. Er zijn echter meerdere metafysische perspectieven op deze twee spirituele stromingen. Een workshop/lezing over Kabbalah & Tarot die nieuwe inzichten en suggesties zal geven.

Mike Bais is een therapeut en docent en heeft een esoterische school met de naam “Circle of Avalon” waarin hij onderricht geeft vanuit een aantal disciplines zoals de (Toledano) Kabbalah, Ronde Tafel en de Graal en de mystieke leer van Christus (Apostolische Successie van Arimathea). Zijn spirituele training heeft hij voornamelijk ondergaan in de UK waar hij ook nog regelmatig lesgeeft. Hij heeft een aantal boeken geschreven over Kabbalah, waaronder zijn laatste publicatie: Paths on the Tree of Wisdom.

Het programma

MIDDAG

Workshop 3. De vele facetten van de Magiër

Door Frances Aarts 

In deze workshop gaan we de Magiër van alle kanten bekijken en ervaren. Niet alleen de tarot, maar in astrologie, in andere culturen, in verhalen en via Jungiaanse archetypen diep in jezelf: overal laat de Magiër een facet van zichzelf zien. We gaan op een innerlijke reis, we ontdekken de Magiër in een magisch legpatroon, kortom, zoveel mogelijk facetten van de Magiër: het wordt een magische workshop!

Frances Aarts werkt ruim 30 jaar in haar praktijk Astroadvies te Gouda. Zij gebruikt verschillende methodes, zoals astrologie, tarot, energiewerk (o.a. reiki, fonoforese), de psychologie van C.G Jung. Dat alles vanuit de basis van maatschappelijk werk waar zij ooit begonnen is.

Workshop 4. Magisch werken met de tarot

Door Barbara Karnekamp

Magie is springlevend! Maar magie lijkt ongrijpbaar. Barbara is niet alleen tarotjuf, maar ook met beide benen buiten de bezemkast bezig met hekserij en ceremoniële magie. De ceremoniële magie zoals beoefend in de 19e en begin 20e eeuw is een fascinerende beweging geweest die de evolutie van de wijsheid in de occulte tarot zeker weten heeft beïnvloed. In deze workshop neemt Barbara je mee naar hoe je magie met en in de tarot kunt beleven en zelf als Magiër controle kunt nemen.

Barbara Karnekamp is al meer dan 25 jaar bevlogen met de tarot en in het dagelijks leven is ze biologiejuf op een middelbare school. In haar ‘andere’ tijd duikt ze diep de esoterische en occulte wijsheid in omdat daar heel veel moois te vinden is.

Presentatie

Gastvrouw van de dag is Christa Bouwmans. Christa is tarotdocent en ritueelbegeleider. Haar bedrijf de Academie voor Tarot is een spiritueel thuis voor nuchtere zin-zoekers die hun eigen pad willen smeden met tarot.

De locatie

Het Huis van de Passer is de Vrijmetselaarsloge van Leiden.  Wat is er zo tof aan deze plek?

1. Het is in het centrum van Leiden en het is een prachtig gebouw.
Het gebouw staat ook wel bekend als het Huis van de Passer, en als je in Leiden weleens richting het Van der Werfpark bent gelopen of misschien vanuit het centrum naar het Rapenburg bent gegaan, dan kan het zijn dat dit gebouw je is opgevallen.

Het is een prachtig statig gebouw, en hier zijn verschillende vrijmetselaarsloges gevestigd, zowel mannenloges als gemengde loges.

2. De vrijmetselaars en tarot hebben een hele lange verweven geschiedenis.
De oprichters van de Golden Dawn waren vrijmetselaars, maar ook Arthur Edward Waite was er jaren eentje. Wij zijn heel blij je te mogen uitnodigen op deze prachtige locatie die qua gedachtengoed onlosmakelijk met de tarot is verbonden.

3. Wij gaan gebruikmaken van de prachtige lichte Tuinzaal.
Deze zaal is onlangs helemaal gerenoveerd en de tafels waar wij onze tarotkaarten gaan leggen, staan al klaar!

De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk.

Reizen naar de Tarotconferentie
Adres Huis van de Passer
Steenschuur 6, 2311 ET Leiden 

Met de auto

Houd Leiden Centrum aan. Let op; op zaterdag is er markt in het centrum, daardoor kan het wat drukker zijn in de parkeergarages. Leiden heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in ondergrondse parkeergarages waardoor het makkelijker parkeren is in het centrum.

Parkeergarages direct naast de locatie:

Parkeergarage Garenmarkt
Korevaarstraat 26

Parkeergarage Hoogvliet
Kaardesteeg 11

Op ongeveer 15 minuten lopen is er ook een ruime parkeergarage achter station Lammenschans (Betaplein 30)

Kom je vanaf de andere kant Leiden inrijden dan is parkeergarage Molen de Valk ook een optie. Vanaf daar is het ongeveer 15-20 minuten lopen tot aan de locatie.

Met het OV

Als je met de trein komt stap je uit op Leiden Centraal. Let op; zowel aan centrumkant als aan de LUMC kant zijn bushaltes. Check je OV-planner aan welke kant je moet zijn.

Vanuit hier kun je verschillende bussen nemen naar de Korevaarstraat of de Hogewoerd (een parallelstraat van de Korevaarstraat).

Stap je uit aan de Hogewoerd, loop dan vervolgens de Hogewoerd uit, Korevaarstraat oversteken en de Steenschuur inlopen.

Stap je uit bij de Korevaarstraat dan loop je links de hoek om naar de Steenschuur.

Lopen is ook een mogelijkheid, houd er rekening mee dat het ongeveer 20 minuten lopen is vanaf Centraal Station.

De organisatie

De Nederlandse Tarot Conferentie (voorheen: Dag van de Tarot) wordt georganiseerd door Christa van de Academie voor Tarot en Barbara van Lucet in Aurora Tarot. Wij ontmoetten elkaar op de UK Tarot Conference 2022 in Londen, waar we de enige Nederlanders waren, en zo ontstond het idee om zoiets ook in Nederland te organiseren. Wij willen dat er meer tarotliefde ontstaat en dat we samen laten zien aan Nederland dat de tarot een prachtige manier is om jezelf (en anderen) te onderzoeken.