Nederlandse Tarot Conferentie

zaterdag 1 juni 2024, 10.00-17.00

Locatie: Het Huis van de Passer in Leiden

Lees hieronder meer over de dag. =)

Wachtlijst Tarot Conferentie

Vorig jaar was de Dag van de Tarot uitverkocht. Wil jij je dit jaar verzekeren van een ticket voor de Tarot Conferentie? Laat dan hier je mailadres achter, zodat je als eerste alle informatie ontvangt en de mogelijkheid krijgt om een ticket te kopen.

(Hiermee ben je NIET automatisch aangemeld voor mijn algemene nieuwsbrief. Voor de algemene nieuwsbrief kun je je aanmelden op de startpagina van de website.)

De Tarot Conferentie

De Tarot Conferentie is een evenement voor de echte tarotliefhebber. Een dag gevuld met workshops vol inspiratie om lekker met tarot aan de slag te gaan. Samen de kaarten leggen en bij elkaar zien hoe een ander de tarot gebruikt. Andere tarotmensen ontmoeten en allemaal toffe dingen leren!

Je krijgt deze dag:

    • inspirerende tarotworkshops van ervaren tarotisten (programma blijft nog even een verrassing)
    • een heerlijke lunch én afsluitende borrel
    • genoeg tijd om met anderen te kletsen over tarot

Sta je al op de wachtlijst (zie hierboven)? De Early Bird tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 15 maart 8.00. Alleen mensen die op de wachtlijst staan, ontvangen de link naar de tickets!

De locatie

Het Huis van de Passer is de Vrijmetselaarsloge van Leiden.  Wat is er zo tof aan deze plek?

1. Het is in het centrum van Leiden en het is een prachtig gebouw.
Het gebouw staat ook wel bekend als het Huis van de Passer, en als je in Leiden weleens richting het Van der Werfpark bent gelopen of misschien vanuit het centrum naar het Rapenburg bent gegaan, dan kan het zijn dat dit gebouw je is opgevallen.

Het is een prachtig statig gebouw, en hier zijn verschillende vrijmetselaarsloges gevestigd, zowel mannenloges als gemengde loges.

2. De vrijmetselaars en tarot hebben een hele lange verweven geschiedenis.
De oprichters van de Golden Dawn waren vrijmetselaars, maar ook Arthur Edward Waite was er jaren eentje. Wij zijn heel blij je te mogen uitnodigen op deze prachtige locatie die qua gedachtengoed onlosmakelijk met de tarot is verbonden.

3. Wij gaan gebruikmaken van de prachtige lichte Tuinzaal.
Deze zaal is onlangs helemaal gerenoveerd en de tafels waar wij onze tarotkaarten gaan leggen, staan al klaar!

Reizen naar de Tarotconferentie
Adres Huis van de Passer
Steenschuur 6, 2311 ET Leiden 

Met de auto

Houd Leiden Centrum aan. Let op; op zaterdag is er markt in het centrum, daardoor kan het wat drukker zijn in de parkeergarages. Leiden heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in ondergrondse parkeergarages waardoor het makkelijker parkeren is in het centrum.

Parkeergarages direct naast de locatie:

Parkeergarage Garenmarkt
Korevaarstraat 26

Parkeergarage Hoogvliet
Kaardesteeg 11

Op ongeveer 15 minuten lopen is er ook een ruime parkeergarage achter station Lammenschans (Betaplein 30)

Kom je vanaf de andere kant Leiden inrijden dan is parkeergarage Molen de Valk ook een optie. Vanaf daar is het ongeveer 15-20 minuten lopen tot aan de locatie.

Met het OV

Als je met de trein komt stap je uit op Leiden Centraal. Let op; zowel aan centrumkant als aan de LUMC kant zijn bushaltes. Check je OV-planner aan welke kant je moet zijn.

Vanuit hier kun je verschillende bussen nemen naar de Korevaarstraat of de Hogewoerd (een parallelstraat van de Korevaarstraat).

Stap je uit aan de Hogewoerd, loop dan vervolgens de Hogewoerd uit, Korevaarstraat oversteken en de Steenschuur inlopen.

Stap je uit bij de Korevaarstraat dan loop je links de hoek om naar de Steenschuur.

Lopen is ook een mogelijkheid, houd er rekening mee dat het ongeveer 20 minuten lopen is vanaf Centraal Station.

De organisatie

De Nederlandse Tarot Conferentie (voorheen: Dag van de Tarot) wordt georganiseerd door Christa van de Academie voor Tarot en Barbara van Lucet in Aurora Tarot. Wij ontmoetten elkaar op de UK Tarot Conference 2022 in Londen, waar we de enige Nederlanders waren, en zo ontstond het idee om zoiets ook in Nederland te organiseren. Wij willen dat er meer tarotliefde ontstaat en dat we samen laten zien aan Nederland dat de tarot een prachtige manier is om jezelf (en anderen) te onderzoeken.