Je verandert.

Je transformeert.

En dat wil je bekrachtigen.

Je wilt erbij stilstaan.

Je wilt het vieren.

Tarotrituelen

Je hebt net een nieuwe baan aangenomen. Of je relatie verbroken. Je bent naar een andere stad verhuisd. Hebt een traject bij de psycholoog afgerond. Bent vader geworden. Promotie gemaakt. Misschien is het minder concreet, voel je je simpelweg anders dan vroeger. Neem je je voor meer balans, meer structuur of meer vrijheid in je leven te verwelkomen.

Op welk kruispunt je dan ook staat. Je gaat een nieuwe levensfase in.

Bij de grote momenten in het leven, hebben we bestaande rituelen: geboorte, huwelijk, uitvaart. Maar er zijn meer schakelpunten in het leven, met een even grote impact.

Je kunt er dan voor kiezen om jouw transformatie te bekrachtigen met een persoonlijk ritueel.

Rituelen

Een ritueel is een reeks van symbolische handelingen. Gewoner gezegd: je gaat dingen DOEN om stil te staan bij de verandering die je doormaakt. Die ‘dingen’, dat kan van alles zijn: muziek luisteren, een brief schrijven, een tekening maken, mediteren, dansen, zingen… en er is nog veel meer mogelijk. Door ruimte en tijd te maken voor het ritueel, help je jezelf om de transformatie die je doormaakt bewust te beleven.

Op de drempel

Tijdens een ritueel sta je op een drempel in het leven: je laat een oud ik achter je, maar het nieuwe ik is er nog niet helemaal. In het ritueel sta je stil bij wat er was en geef je aandacht aan hoe je de toekomst voor je ziet.

Tarotrituelen

Bij een tarotritueel gebruik je de tarotkaarten als gids in het proces. We gebruiken de kaarten bij de voorbereiding én tijdens het ritueel. Ik heb deze werkwijze ontwikkeld tijdens mijn opleiding tot Ritueelbegeleider (lees hieronder meer).

Jouw persoonlijke tarotritueel

Aan de hand van tarotkaarten die jouw proces symboliseren, ontwerp ik een persoonlijk ritueel voor jou. Met onderdelen zoals muziek, meditatie, tekenen, dans, stilte, symbolische handelingen en natuurlijk tarot beleef jij je persoonlijke ontwikkeling op een dieper niveau.

Er zijn twee versies mogelijk:

  • Naar aanleiding van een uitgebreid voorgesprek schrijf voor jou een ritueel dat je thuis kunt uitvoeren. Het mooie aan deze variant is dat je het ritueel volledig op je eigen moment kunt doen, in je eigen omgeving, op JOUW manier en helemaal voor jezelf.
  • We spreken op een fysieke locatie af en ik begeleid jou door het ritueel heen. Bij dit ritueel vertel ik je van tevoren niet alles wat er gaat gebeuren (natuurlijk bespreken we wel vooraf alle verwachtingen goed door). Hierdoor kun jij de controle volledig uit handen geven en je helemaal in de ervaring laten meenemen.

1) Ritueel voor jezelf

Je krijgt:

  • Een voorgesprek van 60 minuten via Zoom.
  • Tussentijds contact met mij over de voortgang zodat ik dicht bij jouw wensen kan blijven.
  • Een volledig uitgeschreven ritueel dat je stapsgewijs kunt volgen en zelfstandig thuis kunt uitvoeren. Dit is volledig op jou persoonlijk afgestemd en ik maak dus geen gebruik van een vooraf gemaakt format.

Deze variant kost €159.

2) Ritueel met begeleiding

Je krijgt:

  • Een voorgesprek van 60 minuten via Zoom.
  • Tussentijds contact met mij over de voortgang zodat ik dicht bij jouw wensen kan blijven.
  • Een volledig uitgeschreven ritueel dat je stapsgewijs kunt volgen en zelfstandig thuis kunt uitvoeren. Dit is volledig op jou persoonlijk afgestemd en ik maak dus geen gebruik van een vooraf gemaakt format.
  • Mijn begeleiding tijdens het ritueel. We spreken af op een fysieke locatie om samen het ritueel uit te voeren.

 Deze variant kost €397 (excl. reiskosten).

Het is ook mogelijk om een ritueel met twee of meer personen te ontwerpen en uit te voeren. Neem hiervoor contact met me op via info@academievoortarot.nl Je kunt een tarotritueel natuurlijk ook cadeau doen.

Voorbeeld van een persoonlijk ritueel: “Nieuwe schoenen”.
S. stapt in haar nieuwe identiteit.