Bezinnen met Tarot

Vanavond organiseer ik voor de tweede keer een online Tarot Bezinningsavond.

Maar… wat is dat eigenlijk? Wat kun je van zo’n avond verwachten? Wat bedoel ik precies met ‘bezinning’?

 

 

Laat ik beginnen met dat laatste.

‘Bezinning’ is misschien niet echt een hip woord. Zelf kom ik het vooral tegen in religieuze contexten, dus ik kan me zo voorstellen dat je denkt: ehh daar heb ik niks mee…?

Maar bezinning betekent simpelweg: ergens bewust over nadenken. En ik voeg daaraan toe: de rust en de tijd nemen om ergens bewust over na te denken.

Bezinning is rust, stilte, reflectie. Meditatie. Contemplatie. Zelfreflectie. Inkeer.

Een bezinningsavond is een moment om even stil te staan. Aan de hand van een thema ga je ergens over nadenken. En bij een Tarot Bezinningsavond doe je dat, je raadt het al, met behulp van de kaarten.

Deze avonden zijn echt bedoeld om weer tot jezelf te komen. Na te denken over waar je staat, waar je vandaan komt, waar je naartoe wilt. Over wie je bent. Over de ruimte nemen om jezelf te zijn. Over wat er speelt in je leven. Over wat jij belangrijk vindt. Echt even intunen op jezelf.

Wat kun je dan verwachten van zo’n avond?

Het thema van een Tarot Bezinningsavond maak ik vooraf bekend, zodat je alvast kunt bekijken of je daar nieuwsgierig van wordt (vanavond: De Zon in Jezelf). De precieze inhoud van de avond vertel ik er niet bij, omdat het juist fijn is om de avond te ervaren, te ondergaan. Je hoeft niks voor te bereiden. Je hoeft niet al precies te weten hoe je ergens over denkt of wat jou bezighoudt. Lekker toch?

Maar ik kan je wel een beetje een inkijkje geven natuurlijk.

Je zit thuis op je favoriete rustige plek (met natuurlijk je favoriete kaartenset, je mooiste notitieboekje en je fijnste thee). Je hoort en ziet mij. De andere deelnemers hoor en zie je niet, zodat je helemaal in je eigen coconnetje kunt kruipen en echt helemaal dit uur voor JEZELF neemt. Als je vragen hebt, ben ik bereikbaar via de chat.

Wat we sowieso doen, is een korte meditatie-oefening om in de juiste headspace te komen. Even de ogen dicht, even al het andere wat speelt in je leven ‘aan de kant zetten’, en dan: focus.

Vervolgens neem ik je mee in verschillende oefeningen. Ik geef je een legpatroon of een andere methode om kaarten op tafel te krijgen. We schrijven. We mediteren. We onderzoeken. We spelen. We bezinnen ons.

We sluiten de avond ook weer af met een mini-meditatie. En hopelijk heb je dan mooie nieuwe inzichten opgedaan én nieuwe manieren ontdekt om met je kaarten te werken.

Klinkt goed? Haak vanavond nog aan!

Of kom erbij op dinsdagavond 1 augustus. =)