Hoe kun je tarotkaarten gebruiken om jezelf beter te leren kennen?

Tarot is navelstaren. Althans. Vaak wel. =) We denken onszelf te kennen, maar kunnen altijd weer iets nieuws leren. En de tarot is daarvoor een onuitputtelijke bron van wijsheid.

Hoe kun je tarot gebruiken om meer inzicht te krijgen in hoe je zelf in elkaar zit?

Mijn favoriete manier is om hier de hofkaarten voor te gebruiken. Als je dit lastige kaarten vindt, lees dan even dit.

Je kunt de 16 hofkaarten los gebruiken of in combinatie met de andere 62 kaarten. Ik geef je hier drie simpele ideeën!

1. Leg alle 16 hofkaarten voor je neer en vraag jezelf af: op wie lijk ik op dit moment in mijn leven het meest? Kies een kaart en neem de tijd om op te schrijven waarom je deze kaart gekozen hebt. Schud vervolgens de andere 15 hofkaarten en vraag: van welke hofkaart kan ik op dit moment iets leren? Trek één kaart. Hoe verschilt deze kaart van de kaart die jij voor jezelf gekozen had? Wat heb je (dus) op dit moment te leren?

2. Schud de 16 hofkaarten en trek twee kaarten:

    • Wat is mijn kracht?
    • Wat is mijn valkuil?

3. Vraag je vrienden om mee te doen. Leg de 16 hofkaarten op tafel. Om beurten staat één iemand centraal. De anderen kijken naar de kaarten en kiezen in hun hoofd welke afbeelding ze associëren met deze persoon. Je telt af 3 – 2 – 1… en dan wijst iedereen de gekozen kaart aan. Vertel elkaar waarom je deze keus gemaakt hebt, en zo leer je meer over hoe anderen jou zien!

Veel plezier met deze drie oefeningen!

Ben jij ook geïntrigeerd door de hofkaarten, maar vind je het moeilijk om verbinding te voelen met deze kaarten? Ik help je graag!