Ik ben een Hogepriesteres

Op vrijdagen post ik op Instagram ‘Tarot in het Kort’. Vandaag is de Hogepriesteres aan de beurt en dit was voor mij de aanleiding om te reflecteren op wat deze kaart voor mij betekent.

 

Toen ik nog maar net het tarot-pad bewandelde, keek ik enorm op tegen de Hogepriesteres. Zij was wie ik wilde worden. Een wijze vrouw, een leider, en vooral: iemand die volledig één is met haar spiritualiteit, die haar spiritualiteit lééft en die zo ook een voorbeeld is voor anderen.

Nog steeds streef ik ernaar die vrouw te zijn. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik naar haar toe groei.

In de loop van de jaren heb ik mijn eigen spiritualiteit steeds verder ontwikkeld en is mijn zelfvertrouwen daarin steeds verder gegroeid.

Het begon met een zoektocht naar mijn eigen religieuze overtuigingen (toen ik 12 was zo’n beetje) en het groeide uit tot een persoonlijk spiritueel pad, dat steeds vastere vormen aannam en toch ook met de tijd steeds verandert, zich ontwikkelt.

Op dit moment zijn dit mijn voornaamste spirituele activiteiten:

  • Tarotkaarten leggen (voor mezelf of voor anderen)
  • Schrijven (wat ik door een armblessure ruim een jaar nauwelijks heb kunnen doen, maar wat echt het centrum is van mijn spirituele bezigheden, in combinatie met tarot)
  • Wandelen (liefst door het bos of de bergen, maar het park volstaat ook)
  • Dansen (met name ecstatic dance)
  • Seizoenen vieren (8 jaarfeesten, geheel op mijn eigen manier)
  • Meditatie (al moet ik toegeven dat ik daar minder tijd voor maak dan ik zou willen)

Zo heb ik mijn eigen spiritual practice opgebouwd. Als ik deze dingen doe, dan voel ik me een Hogepriesteres. Dit zijn mijn persoonlijke spirituele rituelen die me wijsheid, inzicht, diepgang geven, en waardoor ik het leven betekenis kan geven.

Wat zijn jouw spirituele activiteiten? Wanneer voel jij je een Hogepriesteres?