Inspiratie halen uit tarot

Hoe kun je tarot gebruiken om inspiratie te krijgen wanneer je vastzit?

Heel simpel. Vraag om inspiratie en trek één kaart.

Bijvoorbeeld: ik wil vandaag een tekst schrijven over de kaarten. Daar kan ik wel wat inspiratie bij gebruiken. Dus ik trek een kaart.

De twee van staven.

Deze kaart gaat over keuzes maken. Over DURVEN te kiezen. En ik heb meteen weer zo’n wow-moment: deze kaart is enorm van toepassing vandaag.

Waarom?

Even wat context. Ik probeerde vandaag te bedenken hoe ik meer waardevolle informatie kan delen met jou (yes, jij daar: mijn publiek, de mensen die meer willen leren over tarot en aan wie ik enorm veel te vertellen heb!). Ga ik filmpjes maken, podcasten, schrijven…? Ik bleef enorm hangen in twijfel. Ik durfde geen keus te maken. Waarom niet? Omdat ik schrijven superleuk vind, maar bang ben dat ik dan niet hip genoeg ben. Dat mensen tegenwoordig geen tijd meer nemen om te lezen. Oftewel: ik zat enorm in mijn hoofd met allerlei vage twijfels.

 

Maar de twee van staven. Die gaat over kiezen voor datgene wat je ZELF WILT. Datgene wat je VERLANGT. Want staven horen bij het element vuur, en het element vuur hoort bij passie, wilskracht, verlangen… kortom: willen.

Ik wil waar ik blij van word. En dat is schrijven.

En ik hoop, lieve lezer, dat jij er ook een beetje blij van wordt.

Neem vandaag deze simpele tip mee.

Zit je vast en heb je inspiratie nodig? Trek één kaart en je kunt verder.