Legpatroon: Beperkende overtuiging doorbreken

Om dit legpatroon te gebruiken, heb je een startpunt nodig. Het startpunt is een beperkende overtuiging die jij bij jezelf hebt opgemerkt. Een overtuiging die jou in de weg zit, waar je niet meer happy mee bent.

Voorbeelden zijn:

  • Als je iets niet zeker weet, kun je maar beter je mond houden.
  • Als iemand om hulp vraagt, dan moet je altijd klaarstaan voor diegene.
  • Als je een probleem hebt, kun je dat het beste eerst zelf oplossen.

Dus voordat je de kaarten gaat leggen, moet je helder hebben: welke beperkende overtuiging wil ik proberen te doorbreken?

Het legpatroon helpt je vervolgens om eens wat dieper te graven, inzichten te vergaren over deze overtuiging. Loskomen van een beperkende overtuiging is echt niet eenvoudig, maar hiermee hoop ik dat je een eerste stap kunt zetten!

Ga jij dit legpatroon proberen?

Soms zit je ergens mee en dan is er een enorme botsing tussen wat je ‘zou moeten doen’ (volgens je brein dan) en wat je ‘het liefst zou willen doen als de wereld anders in elkaar zou zitten’ (een kreet vanuit je ziel wellicht).

Bij dit legpatroon is het idee dat kaart 1 t/m 3 jou waarschijnlijk geen nieuw inzicht geven. Ze tonen iets wat je al wist. Ze brengen de situatie in kaart. (Wow, deze in-kaart-brengen-woordspeling was unintended.) Je legt ze neer om overzicht te creëren, dingen op een rijtje te zetten.

Vervolgens zet kaart 4 de boel in beweging. Hier ligt HET antwoord waar je naar op zoek bent. Ga hier dus uitgebreid op zoek naar de bruggen tussen deze kaart en de voorgaande kaarten. (Weet je niet wat bruggen bouwen is? Ga dan naar de startcursus en zorg dat je les 3 kijkt!)

Heeft dit legpatroon jou geholpen om anders over een situatie te denken en over te gaan tot actie? Laat het met weten! =)