Legpatroon: Evenwicht

Via Instagram deel ik legpatronen om je te inspireren. In mijn schrijfsels ga ik wat dieper in op de achtergrond van een legpatroon.

Beginners interpreteren kaarten vaak best wel abstract. Hét favoriete woord van tarotbeginners is daarbij…

“Balans.”

Op de een of andere manier lenen veel tarotkaarten zich ervoor om geïnterpreteerd te worden in de trant van ik moet gewoon op zoek naar meer balans in deze situatie.

Ja, top… maar hoe doe je dat dan?!

Laten we dat eens concreet aan de kaarten vragen.

Het Tarot Legpatroon “Evenwicht” is een mooi hulpmiddel om inzicht te krijgen in de gebieden waar we minder of meer van nodig hebben.

1. Waar heb ik minder van nodig?
Deze kaart zal je wijzen op aspecten van je leven waar je mogelijk te veel aandacht aan besteedt. Door te erkennen waar je minder van nodig hebt, kun je je bewust worden van de gebieden die overweldigend zijn of je in de weg zitten, waardoor je beter weet wanneer je ergens nee tegen moet zeggen.

2. Waar heb ik meer van nodig?
Deze kaart zal je de gebieden laten zien waar je meer aandacht en investering in moet steken. Door te begrijpen waar je meer van nodig hebt, kun je jezelf toestaan om prioriteit te geven aan deze aspecten.

3. Wat brengt het me als ik de balans hierin terugvind?
Deze kaart vertegenwoordigt de vruchten van het herstellen van evenwicht in je leven. Het geeft je een doel om naar te streven en motiveert je om in balans te blijven.

Het Tarot Legpatroon “Evenwicht” is erg geschikt wanneer je je in het algemeen overweldigd voelt door stress of onzekerheid. Maar je kunt ook het legpatroon ook zeker gebruiken om een specifieke kwestie onder de loep te nemen, bijvoorbeeld om evenwicht te herstellen in een ongelijkwaardige relatie of evenwicht tussen werk en privé.

Vind jij het lastig om concrete antwoorden te vinden wanneer je vragen stelt aan je tarotkaarten? Misschien is de basiscursus Tarot voor Jezelf dan iets voor jou.