Drie manieren om tarot en orakelkaarten te combineren – Leer ze hier!

 Wil je jouw tarotkaarten en orakelkaarten combineren tijdens een sessie? Ontdek drie effectieve methodes om dit te doen.

  1. Twee kaarten leggen. De meest simpele methode: je stelt een vraag en trekt twee kaarten, één uit een tarotset en één uit een orakelset. Combineer de twee kaarten tot één duiding. Probeer te kijken naar hoe de orakelkaart een toevoeging is op de tarotkaart. Ik zie de orakelkaart dan als een wegwijzer naar de belangrijke aspecten van de tarotkaart.

  1. Meerdere kaarten per legpositie: gebruik je orakelkaarten bij een tarotlegpatroon. Selecteer drie kaartensets en trek voor elke legpositie één kaart uit elke set. Interpreteer vervolgens als één geheel per positie. Let op: niet alle orakeldecks zijn geschikt; decks met beknopte kernwoorden werken vaak beter dan kaarten met langere teksten.

  1. Patchwork Leggingen. Wil je echt creatief zijn met meerdere kaartensets, dan is een patchwork legging perfect. Gebruik minstens drie verschillende kaartensets, maar je kunt ook gerust meer sets gebruiken. Een patchwork legging is een vrije en enigszins chaotische manier van kaarten leggen. Kies je sets, stel een vraag, trek intuïtief 1-3 kaarten uit elke set en leg ze op tafel als een intuïtief vormgegeven lappendeken. Duid vervolgens de kaarten. Hoewel er geen specifieke legposities zijn, kun je kaarten die dicht bij elkaar liggen als ‘inhoudelijk verbonden’ beschouwen.

Veel plezier met deze methodes! Welke ga jij uitproberen?

In 2024 komt er een Masterclass Tarot&Orakelkaarten (tja, nog even geduld, ivm mijn zwangerschaps/bevalverlof). Interesse? Zorg dat je mijn nieuwsbrief ontvangt zodat je op de hoogte blijft!

Aanmelden doe je hier: https://www.academievoortarot.nl