Tarot Leeft:

we zijn een gemeenschap

 

Afgelopen weekend was de Dag van de Tarot met als thema “Tarot Leeft!”. Ik wist al dat tarot leeft, maar afgelopen zaterdag VOELDE ik het ook. Wat hebben wij een fijne gemeenschap in Nederland van mensen die zich willen verdiepen in de wondere wereld van de kaarten.

Vroeger voelde ik me soms eenzaam in mijn fascinatie voor tarot. Het leek alsof ik de enige was die geïnteresseerd was in deze prachtige kaarten en hun symboliek. Maar tarot is steeds normaler geworden, en de vooroordelen en stigma’s beginnen langzaam maar zeker te verdwijnen. Mensen zien in dat tarot meer is dan een vage vorm van waarzeggerij; het is een krachtig instrument voor zelfreflectie, persoonlijke groei en het verkrijgen van inzicht in de complexiteit van het leven. Nou ja… dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. =)

Tarot Leeft. Ja.

Maar wat ik afgelopen zaterdag des te sterker heb mogen ervaren:

Tarot Verbindt.

Tarot opent de deur naar diepgaande gesprekken, het delen van ervaringen en het vinden van steun bij elkaar. Het maakt niet uit of je een beginner bent die de betekenis van de kaarten nog aan het ontdekken is, of een ervaren lezer die al jarenlang de diepten van de tarot verkent. Er valt altijd iets nieuws te leren en te delen en dat kunnen we SAMEN ervaren.

Het is niet altijd makkelijk om fysiek samen te komen, maar als covid ons iets geleerd heeft, dan is het denk ik dat we ook online die verbinding kunnen opzoeken en ervaren.

Al een tijdje liep ik rond met het idee om een nieuwe online groep te starten: een plek waar je elkaar tarotvragen kunt stellen, feedback kunt vragen op je duidingen, en anderen kunt vinden om samen kaarten mee te leggen.

En nu heb ik die online plek gemaakt! Ik gebruik daarvoor Discord, een platform dat een beetje lijkt op een forum, maar waar je bijvoorbeeld ook met elkaar kunt (video)bellen als je dat wilt, zonder andere persoonlijke gegevens te hoeven uitwisselen. Het is er nu nog stil, maar daar komt hopelijk snel verandering in… en daar heb ik jou voor nodig!

Je bent van harte welkom!

Klik hier om de Discordgroep “Tarot leren en oefenen” te verkennen.