Waarom zou je als coach gebruik willen maken van tarot?

Ontdek de kracht van diepgang en open communicatie via tarot 

Ben jij coach en heb je interesse in tarot? Dat is geheel terecht. 😉 Jij wilt je cliënten helpen om hun obstakels te overwinnen en persoonlijke doelen te behalen. Met de afbeeldingen op tarotkaarten kun je een nieuwe verdiepingsslag maken in dat proces. Én het werkt veel laagdrempeliger dan je misschien zou denken!

Dit zijn drie redenen om tarot te gaan gebruiken in jouw coachsessies.

1. Diepgang in het coachingsproces
Tarotkaarten kunnen een diepere laag van inzicht en begrip openen bij jouw cliënten. De afbeeldingen bevatten krachtige symbolen en archetypen die resoneren met het onderbewuste van mensen. Deze symbolen roepen onbewuste gedachten en emoties op, die anders misschien ongezien en onbesproken zouden blijven. Hierdoor kun je als coach sneller toegang krijgen tot de kern van de kwestie waaraan jouw cliënt wil werken en kun je dus tot meer diepgang komen tijdens het gesprek.

2. Tarotkaarten als ijsbrekers
Tarotkaarten kunnen dienen als effectieve ijsbrekers, vooral bij cliënten die terughoudend zijn in het delen van persoonlijke informatie. Laat een tarotkaart zien en vraag naar hun associaties. Dit opent een veilige ruimte waarin ze zich vrijer voelen om te praten. Bovendien kunnen tarotkaarten helpen om moeilijke of pijnlijke onderwerpen op een meer indirecte manier aan te pakken. Door iemand te laten vertellen over associaties met een afbeelding op een kaart, is er een klein beetje meer afstand: de cliënt krijgt de gelegenheid om meer indirect over de situatie te praten, namelijk via de kaart, en dat kan het makkelijker maken om ingewikkelde gevoelens of schaamtevolle situaties bespreekbaar te maken.

3. Even anders denken
Tarotkaarten zijn bij uitstek geschikt om mensen te helpen zélf na te denken. Ook als je vragen formuleert in plaats van je cliënt advies te geven, is het altijd een vraag die vanuit jou als coach gesteld wordt, en dat heeft een bepaalde lading. Kaarten zijn ‘neutraal’ en zetten je daardoor op een andere manier aan het denken. De symboliek en betekenissen van de tarotkaarten bieden vaak nieuwe perspectieven en inzichten die een verfrissend licht op de zaak kunnen werpen vanuit een geheel nieuwe invalshoek. Een waardevolle toevoeging aan het gesprek dus!

Zowel voor de coach als voor de cliënt opent de tarot nieuwe gespreksingangen. Als laagdrempelige ijsbreker of als manier om sneller de diepte in te duiken.

Wil jij leren coach met tarotkaarten? Lees dan dit eens. =)