Wijsheid op Woensdag

Via Instagram deel ik iedere woensdag een stukje ‘wijsheid’. In mijn schrijfsels ga ik wat dieper in op deze wijsheden en hoe ze jou kunnen helpen op je pad met de tarotkaarten.

Deze quote inspireerde mij om hierop te reflecteren met tarot. Ik stelde twee vragen en trok bij iedere vraag een kaart. 

  1. Aan welke verandering in de wereld mag ik werken?
  2. Hoe kan ik mezelf veranderen om dit te doen?

Mijn kaarten:

  1. vijf van pentakels
  2. De Magiër.

Aan welke verandering in de wereld mag ik werken? Vijf van pentakels

Mijn grote droom is: een kerk kopen. Een kerk kopen en daar een plek creëren voor een spirituele gemeenschap. Een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen, waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Hun talenten kunnen ontdekken. Een plek waar ik cursussen tarot geef, maar rituelen organiseer, samenkomsten voor ontmoeting en bezinning.

In deze kaart zie ik mijn droom. Er staat zelfs letterlijk een kerk op de tekening. Deze verandering mag ik in de wereld brengen: een thuishaven zijn voor mensen die zoeken.

Hoe kan ik mezelf veranderen om dit te doen? De Magiër

Deze kaart bevestigt voor mij dat ik alle mogelijkheden al in me heb om deze droom daadwerkelijk waar te maken. De valkuil van de Magiër is dat hij blijft hangen in het maken van plannen, zonder daadwerkelijk actie te ondernemen.

Ik kan mezelf dus veranderen door wél die Magiër te zijn die de daad bij het woord voegt.

Die droom voelt nog ver weg. Maar als ik de wereld wil veranderen, dan moet ik niet blijven hangen bij ‘ooit’ of ‘hoe zou het zijn…’. Dan moet ik een plan gaan uitdenken voor hoe ik aan het geld kom om die kerk te kopen. En dat plan vervolgens uitvoeren.

Ik nodig je uit om deze vragen ook aan de kaarten te stellen en ik ben heel benieuwd! Stuur me een dm via Instagram of stuur me een mailtje. =)