Wijsheid op Woensdag

Via Instagram deel ik iedere woensdag een stukje ‘wijsheid’. In mijn schrijfsels ga ik wat dieper in op deze wijsheden en hoe ze jou kunnen helpen op je pad met de tarotkaarten.

 

Ik had vroeger altijd enorm veel behoefte aan duidelijkheid. Als ik iets organiseerde, deed ik dat tot in de puntjes: alles wat mogelijk mis kon gaan probeerde ik uit te denken om het te kunnen voorkomen. Voor ik iemand een vraag stelde, ging ik al in mijn hoofd bedenken wat de mogelijke antwoorden zouden kunnen zijn, en hoe ik daar dan potentieel op zou kunnen reageren. Heel vermoeiend.

Toen ik deze uitspraak van Martin Luther King las, zag ik ineens hoeveel ik ben gegroeid op dit vlak. Ik denk niet dat ik een algemeen gebrek aan zelfvertrouwen had vroeger, maar ik had niet door dat ik het niet nodig had om die hele trap te willen zien. Sterker nog, dat dit me in de weg zat om keuzes te maken en stappen te zetten.

Als jij ergens wilt komen. Vraag dan niet aan de kaarten om jou de hele trap te laten zien. Vraag in plaats daarvan: wat is de eerste stap die ik vandaag kan zetten?

Ik probeer het meteen uit:

Welke stap kan ik vandaag zetten om de Academie voor Tarot verder te laten groeien?

De 7 van bekers. Slik… ja.

Ik heb heel veel dromen en plannen met de Academie voor Tarot. Die veelheid zie ik direct in deze kaart. En, ik vind het niet leuk, maar dit is ook de illusiekaart: onrealistische dromen en plannen hebben. De kaart zegt niet dat ik mijn dromen niet kan waarmaken, maar vraagt me wel om heel kritisch te kijken: wat is NU realistisch? En ook: luister naar je emoties. Wat voelt goed? Wat voelt als te veel? Waar word je blij van en wat maakt je bang?

De stap die ik vandaag kan zetten, is hier helderheid in krijgen. Mijn dromen en plannen eens uitschrijven en dan overzicht creëren om beslissingen te nemen. Want alles tegelijk willen, dat wordt ‘m sowieso niet.

Stap 1: creëer overzicht.

Ik ga aan de slag.