Wijsheid op Woensdag

Via Instagram deel ik iedere woensdag een stukje ‘wijsheid’. In mijn schrijfsels ga ik wat dieper in op deze wijsheden en hoe ze jou kunnen helpen op je pad met de tarotkaarten.

 

Ik gebruik tarot voor zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling, keuzes maken. Daar komt dan gaandeweg ook een stukje ‘helen’ bij kijken, want tarot kan je laten zien wat er gebroken is, of hoe je kunt omgaan met traumatische ervaringen. Toch gebruik ik het woord helen niet vaak als ik het heb over werken met de kaarten of als ik mensen voorbeelden geef van vragen die ze kunnen stellen.

Leeza Robertson heeft me hierover aan het denken gezet.

Als je – net als ik – niet zo goed weet wat je met dit thema kunt doen, dan is een eerste stap: vraag het je kaarten!

1. Welk ‘gebroken’ stuk in mij vraagt om heling?
2. Hoe kan ik het helingsproces in gang zetten?

Mijn kaarten:

 

1. De koning van pentakels

 Mijn relatie met geld. Ik had niet verwacht dat dit tevoorschijn zou komen, maar dit dringt zich op als ik naar deze kaart kijk. Ik heb het gevoel dat ik op dit moment niet de regie heb over mijn eigen financiën. Het is geen heftig probleem in mijn leven, in feite heb ik niet te klagen. En toch: het is een onderwerp dat ik het liefst een beetje negeer, en dat is natuurlijk eigenlijk al een signaal dat er iets niet klopt.

 

2. De ridder van bekers

Deze ridder brengt liefde en zachtheid in de situatie, vertrouwen. Maar ook: een ridder zit niet stil, maar komt in actie. Ik hoef mijn geldzaken niet fundamenteel anders aan te pakken, maar ik mag wél aan de slag gaan met het emotionele stuk wat ik hierbij ervaar.

Ik ben nieuwsgierig naar wat de kaarten jou leren over heling!

Stuur me een mailtje of dm via Instagram. =)