Wijsheid op Woensdag

Via Instagram deel ik iedere woensdag een stukje ‘wijsheid’. In mijn schrijfsels ga ik wat dieper in op deze wijsheden en hoe ze jou kunnen helpen op je pad met de tarotkaarten.

 

 

“The only person you are destined to become is the person you decide to be.”

Vorige week schreef ik over het onderzoeken van je eigen overtuigingen. De Wijsheid van vandaag sluit daar heel mooi op aan. Je hoeft niet vast te zitten in wat je vanuit je jeugd hebt meegekregen. Je kunt je overtuigingen veranderen. Je kunt kiezen wie je wilt zijn.

De volgende oefening doe ik vaak met beginners in de tarot, maar het is een oefening die op ieder moment op je pad behulpzaam kan zijn. Je reflecteert op wie je bent en op wie je wilt zijn. Zo kom je erachter waar je tevreden over bent in je leven en op welke punten je dingen anders zou willen doen.

1. Neem de 22 kaarten van de grote arcana en bekijk ze één voor één.
2. Kies een kaart waarin jij jezelf herkent.
3. Kies een kaart op welke jij meer zou willen lijken.

Neem eens de tijd om hierover te schrijven. Waarom herken jij je in de eerste kaart die je gekozen hebt? Wat maakt dat jij op die kaart lijkt? Wat vind je daar fijn aan en waarover ben je misschien ontevreden? Welke talenten en welke valkuilen herken je bij jezelf?

En ga dan dieper in op de tweede kaart. Wat ‘heeft’ die kaart wat jij niet hebt? Hoe is die kaart anders dan jij? Waarom wil je zijn zoals die kaart? Wat hoop je te bereiken?

Je kunt dit vervolgens uitbreiden door de twee kaarten voor je neer te leggen en alle andere kaarten uit je deck te schudden. Stel de vraag: ‘wat kan mij helpen om meer te worden zoals mijn tweede kaart?’ Trek één of meerdere kaarten en reflecteer hierop.

Wat heeft deze oefening jou gebracht?

Deel het met me via de mail of in een dm via Instagram!